Zákaznické centrum
Výběr prodejny může ovlivnit skladové zásoby vybraného zboží, jeho cenu, popřípadě i cenu dopravy.
Hlavní město Praha
Jihočeský kraj
Jihomoravský kraj
Karlovarský kraj
Kraj Vysočina
Královéhradecký kraj
Liberecký kraj
Moravskoslezský kraj
Olomoucký kraj
Pardubický kraj
Plzeňský kraj
Středočeský kraj
Ústecký kraj
Zlínský kraj
Přihlášení
0
menu

Zdicí systémy Porotherm T Profi a EKO+ Profi

zveřejněno: 15. 7. 2024
hlavní banner

Stavba rodinného domu představuje velký projekt plný rozhodování a neustálého objevování nových možností. Každý stavitel přitom čelí vlastním volbám s mnoha otázkami. Hledáte doporučení, z jakých cihel Porotherm od Wienerbergeru stavět? Za nás jednoznačně volte jednovrstvé zdivo!

Vybírat můžete hned ze dvou možností – Porotherm T Profi a Porotherm EKO+ Profi. Obě produktové řady nabízí nejen vynikající funkční vlastnosti pro vaši stavbu, ale také celou řadu benefitů pro vaše budoucí bydlení. Jedním z nich je například fakt, že i přes užší rozměry cihly nemusíte investovat do dodatečného zateplení. To přináší velké úspory při celkových nákladech na stavbu domu a oceníte to i v budoucnu při platbách za energie. Neřešte další vrstvy zateplení, které akorát stojí čas a peníze navíc. Pokud se rozhodnete pro jednovrstvé zdivo od Wienerbergeru, chybu rozhodně neuděláte.

Porotherm T Profi/Profi Dryfix – pálená cihla s minerální vatou uvnitř

Nejlepší inovace vznikají spojením obvyklých věcí neobvyklým způsobem. Toto tvrzení potvrzuje jednovrstvé zdivo Porotherm T Profi, keramické zdivo, které je naplněno minerální vatou. Jde o přírodní materiály prověřené časem. Fyzikální vlastnosti jednotlivých materiálů lze jen obtížně zlepšovat. Minerální vata ukrytá uvnitř cihly se vyrábí roztavením vhodných hornin. Neobsahuje žádné toxické ani zdraví škodlivé látky. Proti navlhnutí je vata chráněna hydrofobizací, je tedy nenasákavá a zároveň nepohlcuje žádnou vzdušnou vlhkost.

Tento zdicí systém i přes vyšší pořizovací cenu nabízí vynikající tepelněizolační vlastnosti, navíc přináší vysoký akustický útlum. Dobře se s ním staví, protože si řada T Profi vystačí jen s jednou doplňkovou cihlou. To ocení především svépomocníci, kteří hledají cihlu “desetibojaře”, která zvládne vše a stavba s ní je rychlá a jednoduchá.

Porotherm EKO+ Profi/Profi Dryfix - ekonomická volba cihel pro jednovrstvé zdění

Na druhé straně, ekonomická volba Porotherm EKO+ Profi nabízí výhodný poměr cena/výkon, což představuje rozumné řešení za atraktivní cenu. Pokud máte pochybnosti o účinnosti minerální vaty uvnitř cihly, řada EKO+ Profi je určena právě vám. Jako další zástupce jednovrstvého zdiva nevyžaduje dodatečné zateplení a zároveň díky svým vynikajícím tepelněizolačním vlastnostem poskytuje dostatečnou energetickou úsporu, čímž minimalizuje náklady na vytápění.

Tento zdicí systém je cenově dostupnější varianta, která splňuje veškeré potřeby moderního nízkoenergetického bydlení. K základní cihle jsou k dostání veškeré doplňkové formáty, tedy koncová, poloviční koncová a rohová cihla.

Jednovrstvé zdivo dýchá po celý rok

Jednovrstvé zdivo přináší vynikající tepelnou izolaci a také optimální akumulaci tepla. V zimě se stěny novostavby tolik neochlazují a v létě naopak přispívají k příjemnější teplotě uvnitř. Celý dům tak může za každého počasí přirozeně dýchat, což přináší zdravé prostředí pro život po celý rok. Vystačíte si s cihlou šířky 38 cm a nemusíte řešit žádný dodatečný zateplovací systém.

Jako příklad uvedeme obě cihly v oblíbené šířce 38 cm. Porotherm 38 T Profi udává součinitel prostupu tepla U=0,16, s rezervou tak splňuje hodnotu i pro pasivní domy. Porotherm 38 EKO+ Profi nabídne součinitel prostupu tepla U=0,21, což splňuje hodnotu pro domy s téměř nulovou spotřebou energie (NZEB).