Zákaznické centrum
Výběr prodejny může ovlivnit skladové zásoby vybraného zboží, jeho cenu, popřípadě i cenu dopravy.
Hlavní město Praha
Jihočeský kraj
Jihomoravský kraj
Karlovarský kraj
Kraj Vysočina
Královéhradecký kraj
Liberecký kraj
Moravskoslezský kraj
Olomoucký kraj
Pardubický kraj
Plzeňský kraj
Středočeský kraj
Ústecký kraj
Zlínský kraj
Přihlášení
0
menu

5 pomocníků, kteří vám usnadní práci na stavbě

zveřejněno: 19. 8. 2024
hlavní banner

Stavba rodinného domu představuje velký projekt plný rozhodování a neustálého objevování nových možností. Každý stavitel přitom čelí vlastním volbám s mnoha otázkami. Dům z cihel oceníte až ve chvíli, kdy v něm začnete bydlet. Výhody cihel Porotherm ale poznáte už během jeho stavby. Řezání, vrtání či drážkování do cihel jde rychle od ruky, pokud máte po ruce správné pomocníky. Když víte, které nástroje použít, bude vaše práce nejen přesnější, ale také efektivnější.

1. Ruční pila

Ruční pilu na dořezávání cihel využijete při pracích na hrubé stavbě prakticky každý den. Je vybavena dvěma protiběžnými trvanlivými pilovými listy pohybujícími se v opačných směrech, takže zamezuje pohybu materiálu při řezání. Pilu doporučujeme zapůjčit na delší dobu, až 4 dny, abyste mohli dokonale přizpůsobit velikost všech cihel svým potřebám.

2. Stolová pila

Přesná a výkonná stolová pila urychluje ruční řezání. Je ideální pro přímý řez i pro řez pod úhlem. Díky vodnímu chlazení je minimalizován prach, což přispívá k čistšímu a bezpečnějšímu pracovnímu prostředí. Na běžný rodinný dům postačí zapůjčení pily na jeden den.

3. Drážkovačka

Na přípravu prostoru pro elektroinstalaci použijte drážkovačku, která vyřeže drážky rychle a bez poškození vnitřní struktury cihelného bloku. Drážkovačka je vybavena vylamovacím nástrojem pro odstranění přebytečného cihelného střepu. Pro přípravu drážek v celém domě postačí zapůjčení drážkovačky na 1 až 2 dny.

4. Kombinované kladivo

Kombinované kladivo vám pomůže s jádrovým vrtáním otvorů pro elektroinstalační krabice. Jeden otvor vyvrtá za několik vteřin! V průměrném rodinném domě je třeba vyvrtat kolem 180 otvorů, takže za jeden den vše hravě zvládnete.

5. Stavební stojky

Praktické stojky s regulací výšky bezpečně podepřou vaše rozestavěné stropy a bednění stavebních otvorů. Počet stojek závisí na velikosti stavby a celkovém zatížení, odhadovaná doba využití může být až 4 týdny. Stojky dále využijete jako podpěru krovů či trámů při rekonstrukcích střech.

Pila stolová portálová průměr 700 mm
Pila stolová portálová průměr 700 mm
822,80
 Kč
cena za den s DPH
Kladivo kombi/vrtací 6 kg SDS-MAX
Kladivo kombi/vrtací 6 kg SDS-MAX
423,50
 Kč
cena za den s DPH
Stojka stavební 20 kN (1,72–3,0 m)
Stojka stavební 20 kN (1,72–3,0 m)
12,10
 Kč
cena za den s DPH
Fréza drážkovací
Fréza drážkovací
326,70
 Kč
cena za den s DPH

S pořádnými pomocníky je stavba domu hračka. Právě teď máte skvělou příležitost získat 10 000 Kč od Wienerbergeru na zapůjčení nářadí a strojů z půjčovny při nákupu cihel Porotherm v hodnotě 250 000 Kč včetně DPH. Více o akci, která probíhá od 1. 7. do 31. 8. 2024, najdete na stránkách www.wienerberger.cz/akce-pujcovny.

půjčení